22 Aug, 17

Blog

Adevărata prietenie

Actul terapeutic este un proces de cunoaștere și dezvoltare atat pentru client, cât și pentru terapeut. Lucrând de curând cu un client, am avut surpriza să mi se spună: “te vad ca o femeie împlinită și cred ca ai o mulțime de prieteni“.

Analizând aceasta presupozitie pot spune că sunt interesată de calitatea prietenilor mei și nu de cantitatea lor.

Din tot contextul acesta s-a născut următoarea metafora, construita sub forma unei întrebări: ,,dacă ar fi sa ai posibilitatea de a alege între un sac plin cu bacnote de un leu si între un teanc de bacnote de 500 euro, ce ai alege? “

Add a comment

Citește mai departe: Adevărata prietenie

Si problemele din familia ta sunt apasatoare?

 

Simți că nu ești respectat, ascultat? 

Ţi-ai dori să înveţi cum să nu mai fi manipulat?

Cum se manifestă comunicarea în familia ta, cum anume te exprimi tu sau ceilalţi membrii?

Daca stam pasivi, credeti ca se vor întâmpla lucruri bune cu adolescentii nostri?

       

       Dragi părinţi şi adolescenţi etapa adolescenţei, după cum bine ştim cu toţii este o perioada critică, uneori cu efecte dezastruoase atunci când nu sunt conştientizate riscurile acestei perioade, dacă nu sunt luate cele mai bune decizii, dacă nu se creează o viziune apropriei vieţi pe termen lung, datorită dezinteresului de a se pregăti cu responsabilitate pentru o carieră de succes şi dacă tânărul adolescent doreşte să iasă în faţă şi să se facă remarcat prin mijloace negative.

          Cu toate acestea, la nivel naţional adolescenţii noştri nu sunt instruiţi corespunzător, pentru a se adapta cu succes la noile cerinţe ale sinelui, ale familiei şi ale societăţii, iar efectele vorbesc de la sine.

Add a comment

Citește mai departe: Daca stam pasivi, credeti ca se vor întâmpla lucruri bune cu adolescentii nostri?