Blog

Bine te-am găsit!

În calitate de psihoterapeut cel mai frumos dar pe care-l pot primi de la un client, este momentul în care îmi marturiseşte cum a ajuns să simtă satisfacţie în viaţa sa, ca urmare a şedinţelor de psihoterapie. Acele momente sunt absolut speciale, sunt pline de emoţie, de entuziasm, recunoştinţă şi încredere.

Acum că am primit acordul persoanei care mi-a scris acest mesaj de recunoştinţă, îţi ofer şi ţie ocazia să vezi cât de multe beneficii pot aduce sedinţele de psihoterapie:

"Am început un nou capitol în viaţa mea, când am intrat la  facultate şi am mers la Bucureşti pentru a îmi urma visul. A fost un an zic eu,un an foarte bun, în care am avut parte de reuşite şi satisfacţii. Probabil  printre altele, oboseala. dar şi felul meu de a vrea mereu ca lucrurile să fie făcute foarte bine până la cel mai mic detaliu m-au făcut să simt nevoia de a discuta cu un specialist, într-un mod foarte deschis,ceea ce simţeam la momentul respectiv lucru care m-a ajutat extreme de mult.

Puţin câte puţin, nişte piese lipsă dintr-un puzzle, au început să apară şi m-au ajutat să construiesc săptămână de săptămână cu paşi mici câte o imagine.

Am învăţat, cu ajutorul tău, că trebuie să învăţ să mă bucur de reuşitele mele , să îmi dau voie să am timp şi pentru mine ( să nu amestec o seară cu prietenii , cu examenul de a 2-a zi ) şi mai apoi, să revin la lucrurile pe care le am de făcut.

 Dacă la început îmi făceam gânduri şi anumite situaţii nu ştiam cum să le gestionez, acum am învăţat că mentalul joacă un rol foarte important în viaţa mea. Sunt conştient că momente dificile  poate vor mai fi şi cand mă voi confrunta cu diverse situaţii, mă voi gândii cu siguranţă la ceea ce am discutat, pentru a aplica din lucrurile pe care le-am învăţat la terapie.

Nu o să uit probabil niciodată video-ul cu băiatul acela care mi-a fost pus de tine şi care m-a impresionat profund, dar într-un sens pozitiv . În acel moment am putut să mă descarc şi am înţeles, dacă mai era nevoie, că nu există sintagma nu pot şi că a încerca să fii fericit este o alegere şi tine de propria persoană. Am învăţat că este foarte important să îţi cunoşti priorităţile , deoarece cred că ele te ajută să te organizezi mai bine la nivel mental.

În altă ordine de idei, în urma sedinţelor de terapie, am înţeles cât de important este să comunici cu persoana din faţa ta şi să spui lucrurile la momentul respectiv şi nu după.  Deşi poate pare un lucru foarte mic şi nesemnificativ, după 15 ani , sau mai bine, nu îmi mai rod unghiile .

Am înţeles, că acel “trebuie”  nu merită să apară prea des la nivel mental şi că îmi doresc să fac lucrurile cât pot eu de bine şi nu perfect. Mă gândesc în urma sedinţelor de terapie, că este inutil să pun o presiune extrem de mare pe umerii mei.

Poate sună drept un clişeu, dar în urma şedinţelor de terapie , am mai multă încredere şi dorinţă de a reuşii în viaţă şi în carieră.

Am realizat că îmi iroseam mult prea multă energie într-un mod greşit şi că nu merită .  Am observat că dacă  gândesc pozitiv îmi este mult mai bine.

Îmi doresc să am în minte toate sfaturile primate la terapie tot timpul chiar şi când poate  vor mai apărea lucruri de făcut (gestionat) sau stres, ele reprezintă unul dintre primele lucruri pe care le voi bune în bagaj când plec la Bucureşti.

" Vreau să spun în cel mai sincer mod posibil, că terapia este unul dintre cele mai bune lucruri ce mi s-au întâmplat în această vară, pentru că m-a ajutat să înţeleg şi să învăţ niste lucruri.  A fost foarte important faptul că săptămânal am fost învăţat să înţeleg cum să gestionez lucrurile pe care le simţeam. Am învăţat că este important să privesc înainte cu încredere.

Cu toate că, cred eu, am avut o vară plină, cu sesiune, practică, recuperări dar şi o vacanţă, îmi doresc să mă bucur de ultimele zile de timp liber alături de prieteni şi familie, înainte de startul noului an universitar. Îmi doresc să am mereu familia şi prietenii aproape pentru că sunt importanţi pentru mine.

Am învăţat de la tine că nu trebuie să încerc să “fug” de anumite  lucruri chiar şi mai puţin plăcute , ci mai bine  să înţeleg situaţia respectivă şi să am în minte sfaturile de la tine.

Îţi sunt profund recunoscător pentru sprijinul acordat în toată această perioadă şi pentru faptul că, la terapie este un climat optim pentru a discuta foarte deschis.

P.S. Poate că am scris cam mult, dar asta am simţit şi am vrut să fie cât se poate de complet. Sper că nu am omis nimic.

O seară frumoasă!"